Docent

De docent van PXdrums is Louis van Sinderen, 27 jaar en geboren en getogen in Sneek (Friesland). Op zijn 12e begon hij met drummen en sindsdien heeft hij al heel wat kennis en ervaring opgedaan in de muziekindustrie. In loop der tijd heeft hij in verschillende bands gespeeld en heeft hij deelgenomen aan een internationaal muziekproject (Umoja) in Kenia.

Op zijn 19e werd hij aangenomen op het conservatorium in Alkmaar en datzelfde jaar kwam hij in de Volendamse band AlascA terecht. Hij verhuisde naar Volendam om zich volledig op de band te kunnen richten. In 2012 kwam het debuutalbum ‘Actors & Liars’ uit en in 2015 kwam het tweede album genaamd ‘Prospero’ uit. AlascA heeft in Nederland alle toonaangevende pop podia, radiozenders en televisieprogramma’s weten te bereiken met hun muziek. Ze hebben meerdere malen getoerd door Duitsland, Italië en Engeland en in 2013 kregen ze een Brits platencontract.

In 2011 richtte Louis de drumschool PXdrums op. Door op een persoonlijke en professionele manier zijn kennis en ervaring over te dragen, wil hij een aanstormende generatie van drummers en drumsters opleiden. PXdrums is een leerlijn binnen de PX die drummers opleidt van alle niveaus en leeftijden. Op het moment is de jongste leerling 7 en de oudste 62. De lessen zijn individueel of in duo’s en worden gegeven in de popstudio’s van de PX. Er is een mogelijkheid om door te stromen in allerlei bandjes en projecten binnen of buiten de PX. Jaarlijks wordt er in samenwerking met de PX een spectaculair Zomerconcert georganiseerd, waarbij alle leerlingen kunnen laten zien wat ze in de afgelopen periode hebben geleerd.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.